U Rijeci organiziran Mimohod u spomen na žrtve genocida u Srebrenici

U utorak 09.07.2019. godine je u Rijeci, u organizaciji vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke i PGŽ-a, Udruga mladih Bošnjaka i prijatelja, Bošnjačke nacionalne zajednice PGŽ-a te uz sudjelovanje ostalih bošnjačkih organizacija, organiziran Mimohod u spomen na žrtve stradale u najvećem genocidu u novijoj povijesti Europe.

Mimohod je krenuo s Mosta hrvatskih branitelja na Delti, a nastavio je duž riječkog Korza do Gata Karoline Riječke, gdje su se prisutnima obratili predsjednik riječkog Vijeća bošnjačke nacionalne manjine, Mensur Ferhatović, i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Nikola Ivaniš, koji su istakli da je Grad Rijeka oduvijek bio grad suživota i različitosti i da u njemu ima mjesta za sve ljude.

Sa skupa su poslane snažne poruke kako se nikad više i nikome ne smije dogoditi Srebrenica. Odlomak iz Kur'ana proučio je Ammar Đikić, a dovu Adnan ef. Đikić.

Na kraju protokola, simbolično su bačene u more 24 ruže koje simboliziraju broj godina koje su prošle od zločina u Srebrenici.