Riješeno pitanje penzionisanja policajaca u Federaciji BiH

Otklonjene su sve nejasnoće u vezi s pitanjem penzionisanja policijskih službenika u Federaciji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Saveza samostalnih sindikata (SSS) BiH.

U Federalnom zavodu PIO/MIO danas je održan sastanak predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedina Šatorovića, predsjednika Sindikata policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Almira Salkičevića i saradnika s direktorom Federalnog zavoda PIO/MIO Zijadom Krnjićem.

Povod za održavanje sastanka je bila aktuelna problematika u vezi s penzionisanjem policijskih službenika u skladu sa Zakonom o PIO/MIO i federalnim te kantonalnim zakonima o policijskim službenicima.

Otklonjene su sve nejasnoće u vezi s pitanjem penzionisanja policijskih službenika u Federaciji Bosne i Hercegovine, a Krnjić je izvijestio predstavnike sindikata da su svi kapaciteti FZ PIO/MIO spremni za potpunu primjenu zakonskih propisa o penzionisanju policijskih službenika te da je određeni broj policijskih službenika već dobio rješenje o penzionisanju u skladu sa Zakonom, saopćeno je iz Saveza samostalnih sindikata BiH, kako prenosi Fena.