RK „CEPELIN CAZIN“ Budućnost cazinskog rukometa

Nnn

Rukometni klub „Cepelin Cazin“ osnovan je 2019.g. i od tada doprinosi razvoju rukometnog sporta na području Cazina. Opredjeljeni su uglavnom za afirmaciju i edukaciju dječaka rođenih 2006.g. i mlađih. Klub su pokrenuli Elmir Šepić i Jasmin Hadžalić, nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture sdugogodišnjim trenerskim iskustvom.

S ciljem što bolje edukacije svojih polaznika, klub se takmiči u Ligi mladih Republike Srpske, i to u dvije starosne kategorije: pioniri ili dječaci rođeni 2006/2007.g. i predpioniri ili dječaci rođeni 2008.g. i mlađi. Rezultati nisu primaran cilj, ali ipak ne izostaju, pa su tako Cepelinovi pioniri jesenji dio prvenstva završili na 4. mjestu u konkurenciji od 11 ekipa, dok su predpioniri polusezonu završili na još boljem 3. mjestu. Razlog uključivanja polaznika u Ligu mladih Republike Srpske je nepostojanje bilo kakvog sličnog takmičenja za njihove uzrasne kategorije na Unsko-sanskom kantonu. Uzevši u obzir tu činjenicu, postignuti rezultat je itekako hvale vrijedan. 

„Cepelin“ je u dosadašnjem radu dobio podršku od Cazinskog gradonačelnika gosp. Nermina Ogreševića, Vlade USK-a, Medrese Džemaluddin ef. Čaušević, kao i mnogih privrednih subjekata. 

Potrebno je napomenuti hvale vrijednu gestu da polaznici RK „Cepelin Cazin“ zajedno s Upravom kluba za kraj 2020.g. organiziraju humanitarnu akciju. Radi se o prodaji klupskih novogodišnjih čestitki i kalendara, a prihod od prodaje bit će uplaćen na račun Doma za djecu bez roditeljskog staranja "Duga" Kulen Vakuf. Ovom prilikom vas pozivamo da podržite njihovu akciju. 

Informacije o klubu i njihovom radu možete naći na Facebook i Instagram stranicama RK „Cepelin Cazin“. Svi zainteresirani dječaci koji se žele baviti rukometom, družiti se i putovati sa cazinskim Cepelinom su dobrodošli.