Neutješni otac stradalog mladića: Rodila mi se kći, a par sati kasnije poginuo sin

Nedostajalo mu je oko 700 metara da stigne u roditeljski dom te sa sestrama i ocem podijeli radost rođenja prinove.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila kod Bjelovara poginuo je 20-godišnji motociklist. Mladić je stradao ni kilometar od kuće, kad se motociklom zaletio u kamion koji je prelazio cestu.

- Probudio me snažan udarac. Prizor je bio strašan. Mladić je ležao na cesti, a dijelovi motocikla bili su razasuti uokolo. Hitna pomoć, koja je stigla, ustanovila je da je mladić preminuo. Ubrzo je stigao i otac mladića. Bio je shrvan od boli - kaže nam stanar ulice u kojoj je mladić nastradao.

Njegov očajni otac Mladen ispričao je za portal 24sata da mu je isti dan donio radost i veselje rođenja kćerke i smrt najstarijeg sina. Za poginulim bratom plakale su njegove sestre Klara (6) i Tatjana (16). 

Neki rođaci koji su tješili neutješnog oca rekli su kako je vijest o tragediji stigla i do majke Mirele, koja je očajna te su joj ljekari u zagrebačkom porodilištu morali dati sredstvo za smirenje.

Shrvan od boli, otac je potvrdio kako je poginuli sin nedavno kupio motocikl. Stjepan je bio kod djevojke te je krenuo iz smjera Sv. Ivan Žabno prema rodnoj kući kako bi se pridružio ocu u poslu.

Nedostajalo mu je oko 700 metara da stigne u roditeljski dom te sa sestrama i ocem podijeli radost rođenja prinove, a potom s tatom, krene na posao. No, nesretni mladić na motociklu Yamaha naletio je na šleper.

Mještani su ogorčeni na kompaniju iz koje cestu prelaze kamioni.

- Ne razumijem kako su dopustili da se s jedne i druge strane napravi pogon, a kamioni prelaze cestu koja u tom dijelu i nije najvidljivija - rekao nam je jedan od komšija poginulog mladića.

Iz PU Koprivničko-križevačke upozoravaju da su u martu bile 52 saobraćajne nesreće te upozoravaju motocikliste da koriste obaveznu opremu i prilagode brzinu.