Roditeljima teško povrijeđene djevojčice određeno mjesec dana istražnog zatvora

.
Majka je prvooptužena i nju se tereti za pet kaznenih djela povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede

Istražni sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo odredio je mjeru istražnog zatvora u trajanju od 30 dana ocu i majci djevojčice iz Nove Gradiške.

jera je određena zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, a ocu i zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, jer je već imao sličnih kaznenih prijava.

Upućeni su u zatvor u Požegu. Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu završilo je danas ispitivanje roditelja teško ozlijeđene djevojčice čiji je slučaj zgrozio Hrvatsku, ali i druge zemlje regiona. Roditelji su istražiteljima uz opširnu obranu djelomično su priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta.

 

Podsjećamo, u ovom slučaju majka je prvooptužena i nju se tereti za pet kaznenih djela povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede, dok oca državno odvjetništvo tereti za četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

Brodsko-posavska policija obavijestila je u petak da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 24-godišnjakinjom kojim su potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete.