ROTARY KANJON: Više od 700 ljubitelja prirode uživalo uz rijeku Unu

Home

ROTARY KANJON: Više od 700 ljubitelja prirode uživalo uz rijeku Unu


Tradicionalna manifestacija Rotary kanjon, koja se po treći put organizuje u prelijepom kanjonu rijeke Une od Srbljana do Bosanske Krupe održana je danas.

 

I ove godine svi ljubitelji prirode, šetači, biciklisti, trkači, maratonci uživali su u jedinstvenim ljepotama kanjona koji će jednog dana, nadaju se organizatori, postati zaštićena zona, te svojom ljepotom privlačiti turiste i sve zaljubljenike u prirodu.

Rotary-klub Bihać i treći ovogodišnji Rotary kanjon unskom magistralom od Srbljana do Bosanske Krupe organizirao je s ciljem da se javnosti skrene pažnja na značaj izgradnje alternativnog cestovnog pravca Bihać – Bosanska Krupa preko Grmuško-srbljanskog platoa, a koji bi omogućio da se postojeća unska magistrala pretvori u rekreativnu i turističku cestu.

Podršku organizaciji ove turističke manifestacije dali su i partneri Gradska uprava Cazina i Općinska uprava Bosanske Krupe, te Sportski savez USK-a.

Kolone pješaka-rekreativaca, maratonaca i biciklista, svih uzrasta, uživale  su u šetnji, trčanju i vožnji magistralom kroz kanjon Une, u netaknutoj prirodi, šumu vode i čistom zraku o nestrpljivo očekuju da to sve opet ponove naredne godine.   

 

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 14/05/2017 - 17:23

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top