Rudar Mustafa danas u Cazinu prodajom domaćih proizvoda prikuplja novac za liječenje supruge

Mustafa Alajmović, rudar iz Breze, koji nas oduševljava nevjerovatnom životnom pričom o snazi ljudskog uma, ljubavi prema supruzi i vjeri, danas boravi u Cazinu i kao i do sada, prodaje domaće proizvode kako bi prikupio potrebna novčana sredstva za liječenje svoje supruge.

Mustafa i supruga Zehra očekuju vas od 10:00 do 14:00 sati na Trgu Zlatnih ljiljana (kod NLB banke), te i danas onima koji nemaju halale svoje proizvode. 

Na njihovom štandu pronaći ćete oko 30-tak domaćih proizvoda, a sav zarađeni novac ide za Zehrino liječenje pa zašto da ne iskoristite ovo sunčano vrijeme, prošetate do Trga, kupite nešto domaće i učestvujete u jednoj humanoj priči?

- "Ja sam bio otac kojem su drugi donosili i djecu mi hranili. Patio sam jer neko drugi mojoj ženi kupuje mahramu, a ja ne mogu. Sramota me bilo ljudi koji donose i pomažu, te sam počeo sam da radim i pokušavam naći pare za liječenje. Odem prvi put na pijacu i prodam dvije-tri flaše, malo, ali elhamdulillah. Drugi put dođe žena i kaže da li bi mi mogao dati jednu teglu meda, jer nema ništa. Ja joj dam teglu i napišem iznad štanda 'Ko nema, nek uzme, halal je" i od tada je to naš znak na svim proizvodima', Mustafine su riječi koje nam samo dokazuju veličinu jednog čovjeka koji svom snagom nastoji svojoj voljenoj obezbijediti potrebno liječenje.