Rus optužen za kanibalizam: Pojeo trojicu prijatelja, a jeo i pse i mačke

Na sjeveru Rusije je prije nekoliko dana uhićen 51-godišnjak, za sada nepoznatog identiteta, zbog kanibalizma i višestrukog ubojstva nakon što je policija s njim povezala tri identificirane djelomično pojedene ljudske žrtve, ali i ostatke mačaka, pasa i manjih životinja.

Muškarca se sumnjiči da je pojeo životinje, kao i troje muškaraca s kojima se sprijateljio i pio alkoholna pića. Kada su žrtve zaspale, navodno ih je ubio nožem, a zatim izrezao, piše BBC.

Kosti u vrećama

Njihove kosti su pronađene u vrećama ostavljenim u jezeru ili rijeci u blizini grada Arhangelska.

Ruski istražni odbor (SK) izdao je 29. listopada priopćenje o osumnjičenom i objavio videosnimku njegova uhićenja. U priopćenju navodi da je optuženik mentalno zdrav i da je već imao jednu kaznenu prijavu.Ubojstva su se navodno dogodila u 2016. i 2017., godini, ali su istražitelji tek nedavno identificirali žrtve jer su za to bila potrebna forenzička testiranja. Dvojica muškaraca nisu imala bližu rodbinu, dok se treći preselio u drugi grad u potrazi za poslom.

Roditeljima žrtve rekao da čuva njen stan

SK je izjavio kako je "osim kanibalizma, optuženi redovito ubijao i jeo mačke, pse, ptice i druge male životinje čije su kosti pronađene u vrećama, pomiješane zajedno s ljudskim kostima".

Navodno se osumnjičeni uselio u stan žrtve za koju je tvrdio da je otišla potražiti posao u drugi grad. Rekao je žrtvinim roditeljima da je dogovorio kako će on paziti na stan njihova sina.