Rusija nakon Džonsona uvela sankcije za 287 zastupnika donjeg doma britanskog parlamenta

.
Osobe kojima je zabranjen ulazak u Rusiju aktivno su sudjelovale u britanskom uvođenju proturuskih sankcija i potiču neopravdano širenje rusofobne histerije u Velikoj Britaniji, navedeno je u odluci

Rusija je danas saopćila da je nakon uvela sankcije za 287 zastupnika donjeg doma britanskog parlamenta, kojim je tako zabranila ulazak u državu.

To je odgovor na identičnu mjeru Londona protiv ruskih zastupnika koji su poduprli ofanzivu u Ukrajini.

- Osobe kojima je zabranjen ulazak u Rusiju aktivno su sudjelovale u britanskom uvođenju proturuskih sankcija i potiču neopravdano širenje rusofobne histerije u Velikoj Britaniji - navedeno je iz ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Inače, ranije je je britanski premijer Boris Džonson (Johnson) dobio sankcije Rusije, kao i ministrica vanjskih poslova Liz Tras (Truss), ministar odbrane Ben Vols (Wallace), nekadašnja premijerka Teresa Mej (Theresa May).

Na novoj ruskoj "crnoj listi" nalaze se predsjednik doma Lindsi Hojl (Lindsay Hoyle), ministar za brexit Džejkob Ris Mog (Jacob Rees Mogg), kao i državni sekretar za ogoliš Džordž Eustis (George Eustice).