Premijer Ružnić nakon usvajanja budžeta: Hvala svim zastupnicima što su glasali, posebno Anelu Šahinoviću…

asdg

Na online sjednici Skupštine Unsko-sanskog kantona, održanoj danas, usvojen je Budžet USK za 2022. godinu i Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja USK.

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić kazao je da je ovim USK finansijski deblokiran i zahvalio se većini zastupnika u Skupštini što su podržali finansijske dokumente a posebno zastupniku Anelu Šahinoviću, koji je unatoč zdravstvenoj situaciji izrazio spremnost da sudjeluje u radu, da svoj doprinos stabilizaciji stanja i doprinese finansijskoj deblokadi Kantona, posebno zdravstvenih ustanova.

- Moj i mandat ove Vlade, unatoč ogromnoj prljavoj propagandi koja se svim silama plasirala naročito u proteklih mjesec dana, snažno su obilježile tri stvari. Istinski i stalni rad, kontinuiran i otvoren kontakt s građanima i treće su rezultati koje smo počeli nizati. Ovo nisu floskule već argumentirane i dokazane činjenice i mi na tim temeljima nastavljamo raditi. Što se političkih napada tiče, njih će sigurno biti još jer je izborna godina. No, u krizama i vanrednim stanjima svako od nas, kako pojedinci tako i grupacije, pokazuju svoje pravo lice pa i na taj period gledam kao na još jedno vrijeme u kojem ćemo više naučiti jedni o drugima, podići standarde u radu, takmičiti se u dobru. Vjerujem da će svi oni koji se natječu za političko liderstvo u Unsko-sanskom kantonu slijediti iste principe i da ćemo zajedno postići puno pozitivnog za građane koji su nam i dali svoje povjerenje, izjavio je premijer USK.

Budžet Unsko-sanskog kantona za 2022. godinu je utvrđen u iznosu 281.765.995 konvertibilnih maraka.

- Ujednačavanje osnovice za obračun plata je pokazatelj istinske namjere za uspostavljanje socijalnog dijaloga sa sindikatima a programi poticaja u privredi, turizmu, poljoprivredi...odraz su podrške realnom sektoru, ističe Mustafa Ružnić, a prenosi Vlada USK.