S lažnom diplomom radio kao profesor fizike u školi

Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u osnovnoj školi

Hrvatska ministrica nauke i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je u ponedjeljak na svom Facebooku da su otkrivene još dvije krivotvorene isprave, jedna kod osobe koja je od 2015. godine s krivotvorenom diplomom fizike i tehnike radila u osnovnoj školi, a druga je s lažnom ispravom radila kao vozač u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

Divjak je napisala kako su nakon 50 radnih dana, otkako je identificirana prva prevara i pokrenuta inicijativa za provjeru vjerodostojnosti isprava u resoru nauke i obrazovanja, otkrili ukupno deset lažnih isprava, prenosi Hina.

Posljednje dvije nedavno otkrivene krivotvorene isprave su diploma Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu te lažna vozačka dozvola. Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u osnovnoj školi, dok je osoba s krivotvorenom svjedodžbom radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač”, stoji u izjavi.

Dodala je da obje osobe više ne rade s mladim ljudima, a institucije u kojima su varalice radile obavijestile su mjerodavna tijela koja postupaju po daljnjoj proceduri.

Početkom godine Republika Hrvatska krenula je u provjeru oko 90.000 diploma osoba zaposlenih u sistemu obrazovanja i nauke, nakon što je kod jedne zaposlenice Ministarstva nauke i obrazovanja otkrivena osoba s krivotvorenom diplomom Sveučilišta u Zagrebu.