Safet Nadarević u stručnom štabu Krajine

KRAJINA
Pripreme za proljetno takmičenje su već otpočele,5.selekcija već trenira i sprema se za početak Takmičenja.

Na radnom sastanku trenera (stručnog štaba) Krajine na kojem smo prisustvovali značajno je spomenuti da je u trenerske vode uključio se i naš dobro poznati sugrađanin Safet Nadarević koji će aktivno trenirati selekciju kadeta i biti pomoćni trener seniorske ekipe.

Kako smo uvidjeli 5.selekcija je u Takmičarskom pogonu a to su (pretpioniri,pioniri,kadeti,juniori i seniori).Treneri selekcija koji već rade su: Said Ljubijankić trener Pretpionira,Muhamed Seferagić trener pionira,Safet Nadarević trener kadeta,Husnija Beširević trener juniora i seniora.

Pomoćni treneri uz Husniju Beširevića kod seniora su i Rasim Omanović i Safet Nadarević. Prvenstva počinju narednog mjeseca odnosno 08.marta Omladinska liga BIH (kadeti i juniori),14.marta Druga liga FBIH,i 28 marta Omladinska liga USK pioniri i pretpioniri.

Uslovi za treniranje su otežani zbog radova na stadionu,saopšteno nam je da firma iz Sarajeva koja polaže umjetnu travu da su se najavili u mjesecu martu i moraju sačekati ljepše vrijeme zbog specifičnosti materijala i umjetne trave,a do tada selekcije Krajine prinuđeni su da treniraju na susjednim terenima.

Najveću pomoć imamo sada od klubova NK Mladost Polje,NK Gomila Stijena i NK Ćoralići,jer dozvoljavaju da koristimo njihove terene za treniranje. Treneri i uprava su svjesni da moraju prevazići trenutnu otežavajuću okolnost treniranja ali svakako za ono što dobivamo u našem gradu misleći na umjetnu travu isplati se sačekati jer će ovaj projekat značajno promijeniti nogomet u našoj sredini.

Sretno u daljem nastavku rada želi ekipa Cazin.net.