Sahranjena manekenka i influenserka čija je lobanja pronađena u loncu za supu

ffff
Stotine ožalošćenih prisustvovale su u nedjelju sahrani hongkonške manekenke čija je užasna smrt ranije ove godine šokirala grad. Abi Čoi, majka četvoro djece (28), nestala je krajem februara. Policija je pronašla djelove njenog raskomadanog tijela u seoskoj kući.

 

Smrt istaknute manekenke i influenserke, koja se pojavljivala na međunarodnim modnim revijama i imala značajan broj pratilaca na društvenim mrežama, dospjela je na naslovnice širom svijeta. Porodica i prijatelji su četiri mjeseca nakon njene smrti dobili priliku da se oproste od nje, prenosi CNN.

Ožalošćeni odjeveni u crno okupili su se ispred Memorijalne dvorane Po Fook u mirnom predgrađu Hong Konga, samo desetak milja južno od mjesta gdje su pronađeni njeni ostaci. Ulaz je bio ukrašen ružičastim zavjesama i dvjema slikama na kojima Čoi pozira u roze haljini pored balona u različitim nijansama iste boje.

Među prisutnima na sahrani bio je i njen suprug Kris Tem, koji je držao za ruku jedno od njihove djece. Za Čoino ubistvo optuženi su njen bivši suprug Aleks Kvong (28), njegov brat Entoni (31) i njihov otac Kvong Kau (65). Aleksova majka Dženi Li (63) optužena je za skrivanje dokaza, prenosi Index.hr.

Porodici je odbijena kaucija i trenutno se nalaze u pritvoru, a sljedeće ročište zakazano je za 31. jun. Još dvoje optuženih za pomaganje bivšem suprugu trenutno je u bijegu. Inače, Čoino tijelo je bilo raskomadano, a ostaci stavljeni u frižider u ruralnoj seoskoj kući u Tai Pou, prigradskom djelu Hong Konga prema granici s kontinentalnom Kinom. Lobanja je pronađena u velikom loncu za supu.