Sajam „Zlatne ruke žena Jezerskog“ održat će se 3. augusta, prijave učesnika u toku

U organizaciji Udruženja žena za održivi razvoj „Vakat“, a pod pokroviteljstvom Općine Bosanska Krupa i Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK, u Jezerskom će se 3. augusta ove godine održati drugi po redu sajam „Zlatne ruke žena Jezerskog“.

O organizaciji sajma i institucionalnoj podršci ovom događaju razgovarali su danas na sastanku načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, predsjedavajuća Općinskog vijeća Bosanska Krupa Elvira Mehić i predsjednica Udruženja „Vakat“ Suada Harčević.

Proizvodi od meda i bilja, tradicionalna jela, rukotvorine poput suvenira, odjevnih predmeta i nakita samo su dio bogate ponude udruženja i obrtnika iz USK koja će se i ove godine naći na sajmu u Jezerskom.

Ove godine očekujemo veliki odaziv izlagača, kao što je bio i na prošlom, prvom sajmu koji smo upriličili u sali Doma kulture. Za ovaj kratki period koliko djelujemo ostvarili smo saradnju sa više od 20 udruženja u kantonu i većina njih će doći na sajam da predstavi svoj rad, proizvode. Koristim priliku da pozovem i sve građane da nam se pridruže, obiđu štandove i možda iskoriste priliku da određene proizvode kupe po nižim cijenama nego inače, ili samo da se družimo“, ističe predsjednica Suada Harčević.

Svrha sajma je, kako kažu organizatori, afirmacija domaćih poljoprivrednika, zanatnija, podizanje ekološke svijesti, povezivanje obrtnika, udruženja, unapređenje i promocija turističke ponude ovog kraja, naposljetku, ukazivanje na značaj i ulogu žena, naročito iz ruralnih područja.

Svi oni koji žele učestvovati na sajmu ekoloških proizvoda, ručnih radova, rukotvorina i zanata, predstaviti svoj rad, usluge, prodati proizvode, mogu se prijaviti do 20. jula putem telefona 062 182 611, mail-a: uzzor.vakat@gmail.com ili putem Facebook stranice https://www.facebook.com/U%C5%BDZOR-VAKAT-Jezerski-Bosanska-krupa-222020728293166/