Bezbolne hidžame i klasične masaže po veoma povoljnim cijenama u salonu "Kalista"

Certificirana medicinska sestra, Majda Beganović, nudi usluge hidžame i masaže u novootvorenom Salonu za masažu i hidžamu "Kalista" u Bihaću.

Hidžama

Hidžama predstavlja metodu lokalnog puštanja krvi. Izvodi se zarezivanjem kože, sterilnim i jednokratnim instrumentarijem, te vakumsukcijom u određenim regijama. Na pomenuti način se eliminiše sadržaj iz podkožnog tkiva.

Smatra se da je krv koja leži pod kožom puna toksina i da to može izazvati bol. Savremene naučne medicinske studije, koje se provode u svijetu, pokazale su da postoji evidentna razlika u sastavu kapilarne krvi uzete iz prsta (odakle se obično uzima za analizu) i one uzete prilikom hidžame. Laboratorijski nalazi pokazuju tu razliku. Eliminisana masa sadrži 80 - 90% biološkog i hemijskog "otpada", a samo 10 - 20% krvnih elemenata. Biološke materije koje moramo eliminisati nastaju kao proizvodi našeg metabolizma, a intenzivnije se stvaraju kao posljedica stresa, nekretanja, te štetnih životnih navika (nespavanje, pušenje, sjedeći način života itd). Hemijske otpadne materije su toksini koje u organizam unosimo hranom, vodom i zrakom, te brojnim lijekovima.

Image

Hidžama pomaže zdravom organizmu da očuva ravnotežu odnosno zdravlje, te se primjenjuje preventivno, sa ciljem očuvanja zdravlja kod zdravih osoba. Kada su u pitanju pojedinačna oboljenja ili tegobe, ovaj se zahvat pokazao posebno korisnim kod:

• reumatskih oboljenja, artritisa i išijasa,
• poboljšavanja cirkulacije,
• smanjenja otoka i boli,
• prevencije kardiovaskularnih oboljenja,
• smanjivanja razina visokog tlaka i kolesterola,
• poremećaja krvi (anemija i hemofilija),
• probavnih i želučanih tegoba,
• kroničnog umora i napetosti,
• glavobolja i migrena,
• nesanice.

Ako se odlučite na ovaj zahvat, svakako trebate obratiti pažnju na odabir terapeuta s pripadajućom edukacijom i priznatim certifikatima. Zahvat nije bolan, a vrijeme oporavka je kratko, bez ikakvih tragova ili ožiljaka.

Image


Masaža 

Masažu je moguće definirati kao primjenu fizičke manipulacije mekih tkiva u terapijske svrhe, i to je najstariji oblik liječenja. Preko kože djeluje na mišićni, živčani i limfni sustav.

Masaža može predstavljati osnovnu terapiju ili biti nadopuna drugim terapijama kod određenih smetnji. Izuzetno je korisna za osobe dobroga zdravlja. Indicirana je kod bolova u leđima, probavnih smetnji, glavobolje, depresije, stresa, anksioznosti. Sigurno je djelotvorna kod kontraktura (ograničene gibljivosti zgloba), mišićnih atrofija, tendinitisa (upale tetiva), distorzija, mišićnih istegnuća, iščašenja. Blagotvorna je kod problema sa disanjem. Melem je kod glavobolja i migrena. Pruža pomoć onima koji pate od problema s cirkulacijom, grčeva, edema zglobova, teških nogu, te ublažava sve vrste reumatskih tegoba. Masaža opušta anksiozne, nervozne osobe, osobe sklone stresu, pomaže osobi da bolje prihvati svoje vlastito tijelo, pomaže pri smanjenju naslaga masnoća, te pomaže da se osjećamo jači i čvršći.

Nestručan rad ni po svjetovnim, niti po vjerskim normama nije poželjan, niti dozvoljen!

Zakažite svoj termin već danas

Vaš termin možete zakazati pozivom na broj: 062 063 679 ili direktnim kontaktom na Facebook stranicu Salon za masažu i hidžamu Kalista ili Facebook profil Hidžama Bihać.

Posjetite nas i uvjerite se u stručnost i profesionalnost našeg rada.

Vaš salon za masažu i hidžamu "KALISTA".