Samir Šehić iz Velike Kladuše živ izgorio od udara struje, nakon 27 operacija se bavi poljoprivredom

.

Samir Šehić iz sela Trnovi, kod Velike Kladuše, prije deset godina doživio je tešku nesreću na poslu, nakon čega je bio vezan za invalidska kolica, ali nije želio odustati, a u međuvremenu je postao jedan od najveći proizvođači povrtarskih kultura na ovom području.


Gotovo deset godina prošlo je od kada je Samir Šehić (40) iz mjesta Trnovi kod Velike Kladuše nastradao na radnom mjestu na području Bihaća.


Naime, 11.11.2013. godine željeznom je šipkom od skele zakačio žice dalekovoda i pretrpio snažan strujni udar te pao na zemlju s visine od 10 metara. Mnogo je operacija od tada prošao, čak 27 operacija a od toga četiri su bile u Minhenu, jer je polovina njegova tijela bila u opekotinama, a kako kaže, slomio je i kičmu.


No, iako u invalidskim kolicima, Samir nije pao u apatiju niti je mirovao.


"Biljci koliko posvetiš ljubav, ona ti još više daje. Biljka je kao čovjek. Nema puno para od ovoga, ali ne smetam nikome. Ljudi misle kako nisam ni za što, ali svatko može doprinositi. Poljoprivrednik može biti svaka osoba, naravno da mi nije pomoć mojih bližnjih, ne bih uspio ništa", zaključuje Samir kojemu želimo da uz pomoć mnogih koji su mu velika podrška ostvari još puno uspješnih godina.


Samir ne gleda u prošlost, nego u budućnost i ne predaje se. Velika podrška mu je supruga koju je ove godine upoznao a došla je iz daleke Rusije sa dvije kćerke. Njegovu priču pogledajte u nastavku..