SAMO LIČNI INTERES: Duboka podjeljenost Vlade USK vidljiva i na facebooku

Otkako je SDA srušila vlastitog premijera i skupštinsku većinu sastavljenu od SDA i A SDA zastupnika, a zatim napravila manjisku Vladu kako je i sama naziva, podjele, rasprave i ganjanje ličnih interesa u aktuelnoj Vladi na čelu sa drugim po redu premijerom u ovom mandatu, ne prestaju. 

U posljednjih godinu dana desilo se niz incidenata i blamova koje su javnosti priredili ministri u Vladi premijera Rošića, kojeg iza pozadine navija Asim Kamber. 

Najnoviji gaf desio se prije nekoliko dana, a rasprava među ministrima povela se oko projekta izgradnje kanalizacione mreže u naselju Biljani u Ključu.

 

Image

U novoj predstavi koju su javnosti režirali Muhamed Ramić ministar obrazovanja i Samir Sedić ministar poljoprivrede, rasprava se vodila oko toga ko je zaslužan za projekte koje je Vlada USK u zadnje vrijeme odobrila.

Ovo dovoljno govori o aktuelnoj Rošićevoj Vladi i njenim ministrima, ali i tome o kakvim se zapravo kadrovima radi, te da isti gledaju samo vlastitu koristi i lični interes.

Građani sada konačno mogu i sami da se uvjere, ako već do sad nisu, kakva je strategija Asima Kambera koji je idejni kreator ove Vlade koju, poput lutke, drži na koncima i upravlja s njom. Isto tako mogu da se uvjere šta ih čeka ako budu glasali za SDA USK.