Šampon koji je preporučila Angelina Jolie izazvao lavinu pozitivnih recenzija na Amazonu

Angelina Jolie
Set šampona i regeneratora brenda "Hask" koji je odobrila glumica Angelina Jolie broji preko 10.000 pozitivnih recenzija na platformi Amazon, a sve zahvaljujući preporuci holivudske dive.

 

Kada je Angelinina frizerka, Audrey Futterman, na prošlogodišnjoj dodjeli nagrada "Make-Up Artists and Hair Stylist Guild" otkrila da je Jolie obožavatelj drogerijskih proizvoda za kosu, fanovi glumice su pohrlili da otkriju koje to proizvode koristi.

Futterman je otkrila da je svakodnevno koristila proizvode brenda "Hask" s arganovim uljem i uljem čajevca tokom cijelog mjeseca snimanja filma "Maleficient", budući da je "imala problema s rastom kose".

Prema riječima frizerke, Jolie je bila iznenađena utjecajem pristupačnih proizvoda: "Nije mogla vjerovati! Tretman smo koristile ujutro i navečer, a ona mi je to dopustila, jer je vidjela rezultate".

Nakon odobrenja glumice, više od 10.000 Amazonovih kupaca je na platformi podijelilo vlastita pozitivna iskustva koja su rezultat korištenja ovih proizvoda.

Komplet šampona i regeneratora za ulje koji sadrži arganovo ulje i košta 15 dolara, jedan je od Amazonovih najprodavanijih u kategoriji šampona i regeneratora, zahvaljujući odličnim kritikama ljudi u potrazi za mekom, sjajnom kosom.

Recenzenti pišu kako im je ovaj šampon spasio kosu nakon isušivanja zbog farbanja te da je nakon korištenja kosa "mekana, sjajna i lagana", a mnogi su istakli kako "nikada više neće koristiti drugu marku".

Šampon se oslanja na arganovo ulje za pružanje vlage, plus tri izvora biljnih proteina i hidrolizirani keratin za jačanje oštećene kose. Regenerator sadrži više arganovog ulja, shea maslaca, kokosovog ulja, pantenola, glicerina i proteina kako bi prodrli u vlasi kose i ostavili je svilenkastu, navodi InStyle magazin.

U oba proizvoda nema sulfata, parabena i ftalata, što je sjajna vijest za ekološki osviještene kupce.