Sana okovana tugom, na Ahiret preselila Alma Bobija

.

Kostajnica i Sana okovane tugom, na Ahiret preselila Alma Bobija (40)

DJEVOJKA S MJEROM I ZNANJEM; PITOME ČISTOTE, BLAGOSTI, LJEPOTE, UMNOSTI…

Pretužna vijest zaledila je Kostajnicu i Kostajničane, ali i Sanski Most gdje je Alma radila. Prvi dan Nove godine crnji od crnila. Bolniji od bola. Na Ahiret je preselila Alma Bobija (40), kćerka Minke i Salče Bobije.

Sve što je lijepo posloženo je bilo uz ime naše Alme: upečatljiva po znanju, ljepoti, finoći, vjerodostojnosti, ljubavi, iznimnoj brizi za roditelje… Bez dvosmislenosti – primjer u svemu za druge!

Naša Alma i u školi je bila posebna. Isticala se po znanju, radinosti, pedantnosti… Kao djevojčica preturila preko glave muke prognaničke. S roditeljima otišla u muhadžerluk, u Njemačku. Po povratku latila se knjige. Završila pedagošku akademiju i zaposlila se u Sanskom Mostu. No, tu nije stala. Završila je i školu njemačkog jezika. S diplomom pedagoga i nastavnika njemačkog jezika uputila se kod sestre Majde u Njemačku.

S takvim referencama nije joj se bilo teško zaposliti u struci. U nekom smislu njen se san u poslovnom smislu počeo ostvarivati. Na spisak želja postavila je još nekoliko zadataka. No, nažalost, na tom putu ispriječila se opaka bolest. Računala je da će i tu prepreku, kao i sve druge dosad, savladati svojom voljom i željom za životom.

Stala je ni na pola životnog puta. Smrt je bila jača. Mehlem od insana otišao je da sve zacrtano ostvari u najljepšim džennetskim perivojima. Amin!