Sanja Vulić prozvala Biseru Turković zbog izjava na sastanku sa Analenom Berbok

232323
Vi ste ta koja sebe stavlja iznad Predsjedništva BiH i šalje razne diplomatske note po svom nahođenju, rekla je

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić upitala je ministricu vanjskih poslova u Vijeću ministara BiH Biseru Turković do kada misli obmanjivati javnost i strane zvaničnike.

Komentirajući izjavu Bisere Turković na sastanku sa njemačkim ministrom vanjskih poslova Analenom Berbok da "prijetnje u BiH izazvane secesionističkim aktivnostima Narodne skupštine RS nisu otklonjene", Vulić je poručila "samoproglašenoj kraljici bh. diplomatije da je Berbekovoj trebala reći da je njen jedini cilj islamizacija BiH, što i jeste jedina i prava istina".

- Vi ste ti, Bisera Turković, koji konstantno kršite Ustav BiH. Vi ste ta koja sebe stavlja iznad Predsjedništva BiH i šalje razne diplomatske note po svom nahođenju. Sve dok Vi i političko Sarajevo, okupljeno oko Bakira Izetbegovića, nazivate Srbe genocidašima, a RS genocidnom tvorevinom nama budućnosti nema. Vi ne znate razgovarati, poštovati, željeti dobro. Vama vlada samo jedna misao, ispuniti zadatak - stvoriti islamsku BiH - naglasila je Vulić.

Ona je istakla da je "RS za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, za dijalog, mir i suživot, ali Turković ne zna šta to uopće znači."

 

Foto : Avaz