Sanjin Sefić nakon potvrđivanja presude 17, 5 godina u zatvoru

Sanjin Sefić
Presudu Kantonalnog suda Sarajevo potvrdio je Vrhovni sud Federacije BiH.

 

Sanjin Sefić osuđen je na 17, 5 godina zatvora zbog smrtnog ishoda u saobraćajnoj nesreći koju je prouzrokovao. U saobraćajnoj nesreći su smrtno stradale studentice Selma Agić i Edita Malkoč.

Po potvrđivanju prsude ista je postala pravosnažna i predmet se vraća prvostepenom sudu kako bi počelo izdržavanje izrečene kazne.

Advokatica Duraković je pojasnila da je od v.d. predsjednika Vrhovnog suda FBiH dobila obavijest da je odluka donesena, da je presuda kojom je osuđen Sanjin Sefić postala pravosnažna i izvršna i da je predmet vraćen Kantonalnom sudu Sarajevo na postupanje da se Sefić uputi na izdržavanje kazne.

Sefić je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće te je u sudskom procesu koji je trajao dvije godine u septembru 2018. godine je osuđen na 14, 5 godina zatvora dok je Vrhovni sud FBiH naložio ponavljanje postupka tako da je u drugostepenom postupku osuđen na 17, 5 godina zatvora na šta je upućena žalba zbog čega je održano ročište u oktobru ove godine.