Sanski Most dobija gradsku plažu, bit će udaljena nekoliko kilometara od centra grada

.
Na području Sanskog Mosta ovih dana započela je realizacija projekta uređenja gradske plaže koja bi se trebala nalaziti na lokalitetu Gerzovo.

Kako prenosi RTV Sana, ideja izgradnje javne gradske plaže već dugo vremena je prisutna, a sada se konačno krenulo u realizaciju.

Za ove namjene iz općinskog budžeta izdvojeno je 40 hiljada maraka, a u sklopu plaže bit će izgrađeni igraonica, teren za odbojku, dječija igraonica te drugi sadržaji za odmor i razonodu.

"Izgradnja ovakvih sadržaja doprinijet će razvoju ljetne turističke ponude u Sanskom Mostu, te uticati na unapređenje ove privredne grane. Sanski Most tokom ljetnog perioda posjećuje veliki broj građana, u najvećem broju to su Sanjani koji žive i rade u inostranstvi, a godišnje odmore provode kod kuće, ali sve je više i turista sa strane", smatra Edis Rasavac, v.d. direktora Turističke zajednice Općine Sanski Most.

Tokom ove sezone, vodopad na rijeci Blihi posjetilo je oko 50 hiljada ljudi, a zvaničnici u ovom bh. gradu smatraju kako je razvoj turizma mogu samo uz obogaćivanje sadržaja i turističke infrastrukture.

 

Foto:RTV Sana