Sanski Most: Predstavljena knjiga “Sanska posla”

Da su ljudi u gradu na devet rijeka željni knjige i čitanja dobrih i pozitivnih stvari, umjesto loše politike koja iz Sanskog Mosta kontinuirano rastjeruje građane, dokaz je i nedavna promocija knjige "Sanska posla" grupe autora koja je okupila velik broj posjetitelja.

Izdavač knjige je knjižara „Kalem“ a radi se o djelu koje sadrži poeziju i prozu - koje zajednički potpisuju Amir Talić, Zlatan Čekić, Semir Hasić i Fikret Kurtović.

Svu četvericu autora zajedno veže to što se prozom i stihovima bave Sanskim Mostom, njegovom historijom, ljudima i događajima. Kako je istaknuto tokom promocije, knjiga nije niti historija, niti fikcija, nego je popis onoga što još uvijek postoji kao inventar jedne posve subjektivne historije voljenog grada. Moglo bi se kazati da je to, ustvari, svojevrsni porodični album Sanskog Mosta.

Sentimentalnost, sjeta i nostalgija su ono što se nazire izmjeđu korica ovog zanimljivog štiva, a knjiga je lako čitljiva i zasigurno će brzo naći put do srca Sanjana i svih drugih kojima ovaj grad nešto znači.