Sanski Most: Upriličen tradicionalni prijem za nosioce ratnih priznanja

Općina Sanski Most danas je priredila tradicionalni prijem za nosioce ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“, u povodu obilježavanja 10. oktobra, Dana oslobođenja općine Sanski Most.

Organizovanjem prijema, još jednom se željela ukazati posebna čast dobitnicima i nosiocima najviših ratnih priznanja iz perioda odbrambeno oslobodilačkog rata, koji trenutno žive na području općine Sanski Most. Uz prijatno druženje, razgovaralo se o trenutnom statusu ove ali i drugih boračkih kategorija, te o problemima s kojima se susreće cjelokupna boračka populacija u današnjem društvu.

Predsjednik udruženja koje okuplja nosioce ovih priznanja u Sanskom Mostu, Senad Kljajić, iskoristio je priliku kako bi upoznao prisutne o trenutnim aktivnostima koje se provode u kantonalnoj organizaciji, kao i planovima za naredni period. Ovom prilikom upućene su najiskrenije čestitke zlatnim ljiljanima i članovima njihovih porodica povodom Dana općine, te je istaknuto kako će općina Sanski Most, kao i do sada, uvijek biti na raspolaganju za sva udruženja i organizacije koje okupljaju boračku populaciju. Na kraju prijema su dobitnicima najviših ratnih priznanja uručeni prigodni darovi od strane Općine Sanski Most.