Saobraćaj i dalje obustavljen na magistralnom putu Bihać-Srbljani

.

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin smo prikupili i obradili informacije o slijedećim pojavama i događajima:

Javni red i mir: 0

Krivična djela: 0

Saobraćajne nezgode: 0

Opis:Nije bilo intervencija

Izvještaj hitne službe Doma zdravlja:

Pregleda 49, Korištenje saniteta 6 

Vodosnadbjevanje:uredno

Elektrosnabdjevanje:

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać PJD Cazin, nema najvaljenih obustava električne energije za 18.05.2023. godine za područje grada Cazin.

Komunalne usluge:

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Stanje na cestama 18. 05. 2023. u 06 : 30 sati Zbog izlijevanja vode na kolovoz i dalje je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Bihać-Srbljani (u Kostelima). Na magistralnom putu Bihać-Kamenica sada mogu saobraćati putnička vozila, dok je za teretna vozila saobraćaj i dalje obustavljen. I na ostalim putevima u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni, te ponegdje u centralnim krajevima, saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona i klizišta. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Na magistralnom putu Bosanska Dubica-Bosanska Kostajnica (na izlazu iz Bosanske Kostajnice i u mjestu Špilja) saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz obavezna kratkotrajna zadržavanja.

Vodostaj Mutnice:

Jučer dana 17.05.2023.godine proglašeno je stanje prirodne nesreće na području Grada Cazin uzrokovanim obilnim kišnim padevinama. Dana 18.05.2023. godine, u 05:30 sati vodostaji rijeka opadaju.Izmjeren vodostaj Mutnice 280 cm što je povlačenje za 10 cm u odnosu na jučer u 15.00 sati.Lokalni put u Tržcu prema Urgi još je zatvoren.Na regionalnom putu R-403 uTržačkim Raštelama otežano se odvija saobraćaj jednom, trakom u dužini oko 50 metara. Most kod OŠ Mutnik je prohodan,dok je most u Pervizi zatvoren.U MZ Pjanići lokalni put prema Aličajići i most je prohodan.Ostale putne komunikacije su prohodne Zbog padavina došlo je i do aktiviranja starih i pojave novih klizišta.Služba civilne zaštite zaprima prijave građana i snimat će stanje istih.

Autobusni saobraćaj Prevoznici imaju dozvolu vršenja prevoza.

Temperatura: u 07:00 07 °C Pritisak: 1020 mb 97 % Neeksplodirana ubojna sredstva NUS 0.

 

Foto:Arhiv