Saobraćaj u BiH se odvija po vlažnom kolovozu, upozorenje zbog poledice

Kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a zbog niske temperature upozorava se na moguću poledicu.

Poseban oprez se savjetuje u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima: Žepče-Doboj, Teslić-Doboj-Gračanica, Kaonik-Kiseljak-Kobiljača, Kaonik-Vitez, Kupres-Šuica i Glamoč-Mlinište. 

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja, posebno u usjecima, kao i na planinskim prevojima. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođenu uslovima na putu. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, navodi BIHAMK.

Zbog radova na sanaciji odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete izvode se danas na magistralnom putu M-4 Jelah-Doboj u mjestu Matuzići, gdje se saobraća jednom trakom.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se i u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje su u toku sanacioni radovi.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.