Saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

72 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Jedan pacijent je upućen na dalje liječenje, a dežurni su bili doktori Valbona Mahmutović i Kenan Dautović.

U protekla 24h službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Kladuši vatrogasci nisu imali intervencija u protekla 24h, saznajemo od dežurnog Okanovića.

Uredno je vodosnabdijevanje i elektronapajanje kladuške općine, informišu ovog jutra iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ i iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

Vremenski bilten i stanje na putevima za 28. august :

Danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva jače naoblačenje sa zapada, što u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može usloviti pljuskove i grmljavinu. Tokom noći, u većem dijelu zemlje, kiša, pljuskovi i grmljavina. Obilnije padavine u južnim i zapadnim područjima naše zemlje. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 30 do 36, na sjeveroistoku Bosne do 39 °C.

Zbog nadolazeće promjene vremena biometeorološke prilike će biti relativno povoljne. Mada će prolazak fronte uzrokovati jačanje tegoba kod osjetljivih osoba, opšta slika će krajem dana zahvaljujući osvježenju, padavinama i nešto nižim temperaturama, ipak biti ljepša u odnosu na protekli period. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu promjene raspoloženja, glavobolje i dekoncentracije.

Početak nove radne sedmice svakako znači i pojačanu frekvenciju saobraćaja, posebno u gradskim zonama. Na svim putnim pravcima vozače molimo da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da ne zaborave vezati sigurnosni pojas. I ostale učesnike u saobraćaju (motocikliste, bicikliste, korisnike električnih romobila i pješake) molimo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na nekoliko magistralnih puteva. Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila koje čekaju na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.