Saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

U proteklom periodu zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša potražilo je 35 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Aida Dedić i Ajla Husić koje su na dalje liječenje uputile jednog pacijenta.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Kako jutros informišu iz nadležnih preduzeća, isporuka električne energije i pitke vode je uredna, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila u blizini gradskih centara. Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Na graničnim prelazima za putnička vozila kolone su na izlazu iz Bosne i Hercegovine, ali bez dužih zadržavanja.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna, što će pozitivno djelovati na raspoloženje većine populacije. Nakon mirnijeg sna i svježijih jutarnjih sati, sa porastom temperatura i nešto izraženijim osjetom sparine poslije podne, kod hroničnih bolesnika su moguće blaže tegobe, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Također, usljed relativno visokih vrijednosti UV indeksa poželjno je izbjegavati duže boravke na suncu.