Saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu:

***Kratkotrajna isključenja od 09:00 do 09:30 i 16:00 do 16:30h za trafopodručja TS Križ 1, Križ 2, Trnovi 2, Trnovi 3, Trnovi 4 i Trnovi 5 i od 09:00 do 16:30 sati kupci trafopodručje Trnovi 3 i 5.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 40 pacijenata. Dežurni doktori Aida Dedić i Ahmed Riyad Dash na dalje liječenje uputili su troje pacijenata.

Protekla 24h bila su mirna za kladuške vatrogasce, saznajemo od dežurnog Delanovića.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u proteklom periodu evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih.

Uredno je vodonapajanje stanovništva kladuške općine, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Danas u Bosni malo do umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Bez padavina na jugu. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.

Biometeorološke prilike u Bosni i dijelu Hercegovine djelimično će se pogoršati pod uticajem nestabilnog vremena. Hronični bolesnici i meteoropate mogli bi povremeno imati nešto jače tegobe, izraženije u drugom dijelu dana. Moguće su i reakcije na promjenu u vidu glavobolje, lošijeg raspoloženja, malaksalosti. Preporučuje se slojevito odijevanje, kako bi se po potrebi raskomotili. Opća slika će biti povoljnija na jugu zemlje.

 

Stanje na putevima

Kolovoz je mjestimično vlažan zbog kiše, savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Molimo vozače da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno . Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Napominjemo da od jučer (3. jula) preko graničnog prelaza Hadžin Potok-Bogovolja, više nije dozvoljen međunarodni promet putnika, već samo pogranični promet.