Saobraćajna nesreća u Velikoj Kladuši- jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede

.
Jedna osoba zadobila je teže tjelesne povrede u saobraćajnoj nezgodi koja se desila na području općine Velika Kladuša. Evidentirano je i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je pomoć za 36 pacijenata, a četiri su upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni su bili dr. Mustafa Hodžić i dr. Kenan Dautović.

 

– Prekid u vodosnabdijevanju danas je najavljen za mještane naselja Marjanovac i zaseoka Bošnjaci u terminu od 7 do 13h zbog radova na glavnom distributivnom cjevovodu, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“. U ostalim područjima vodosnabdijevanje je uredno.

 

– Isporuka električne energije je stabilna, saznajemo u Poslovnici Elektrodistribucije Velika Kladuša.

 

– Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Grahovića, nije imala intervencija

 

– Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme ali i dalje nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Kiša će mjestimično biti i intenzivnija, a lokalno je muguća i pojava grada. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni.

 

– Pogoršanje vremena, povremeno praćeno padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, iscrpljenosti. Pri tome će, više svježine tokom jutra i večeri, uz mirniji san, ipak djelimično umanjiti negativne efekte nestabilnih vremenskih prilika.

 

Stanje na cestama

 

U područjima gdje je tokom noći padala kiša ili još uvijek pada, savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Ponegdje na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog jutarnje magle. Na vrijeme se informišite o prohodnosti puteva i graničnih prelaza, kako bi vaše putovanje učinili ugodnijim i sigurnijim.

 

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

 

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema čekanja.