Evidentirana jedna saobraćajna nesreća u Cazinu, vodostaj Mutnice u blagom porastu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 9 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u porastu i iznosi 101,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je jednu intervenciju u protekla 24 sata, i to kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju. Naime, na M4,2 na Ostrošcu došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta. Povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 62 pacijenata dok je sanitet korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan, nema planiranih radova.

JKP ”Čistoća” d.o.o. Cazin obavještava građane grada Cazina, sve korisnike parking prostora, da je prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazin dana 01.04.2019. godine počeo ljetni režim plaćanja parking prostora. Ljetno vremensko  korištenje parkinga uz naplatu je od 07:00 do 23:00h u periodu od 01.04. do 30.09.2019. godine.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, ovoga jutra na putevima u BIH saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na sve vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog izvođenja radova na redovnom pregledu i održavanju opreme obustavlja se saobraćaj u tunelima Gaj i Igman na autoputu A-1 smjer Sarajevo zapad-Lepenica, od danas (10.04.) u 08 sati do sutra (11.04.) do 20 sati i preusmjerava na lijevu kolovoznu traku u dvosmjernom režimu. U toku su i radovi na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Bojnik(A-1, smjer Vlakovo-Jošanica), do kraja ovog mjeseca saobraća se usporeno, jednom trakom. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

U toku su radovi na magistralnom putu M-18 Kladanj-Podpaklenik, a na mjestu radova postavljena je svjetlosna signalizacija.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera.

Na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima u toku je izgradnja kružnog toka, zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac. M-4 Teslić-Karuše i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.