Saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši- 2 pacijenta upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu

.

Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć se obratilo 62 pacijenta, od kojih su dva upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni doktori su bili Mustafa Hodžić i Amra Zulić.

Covid ambulantu velikokladuškog Doma zdravlja javilo se 34 pacijenta. Njihovo stanje nije zahtjevalo upućivanje u Kantonalnu bolnicu u Bihać

Vatrogasna jedinica Velika Kladuša nije intervenisala, saznajemo od dežurnog vatrogasca Galijaševića.

Jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, evidentirala je velikokladuška Policijska stanica u prethodna 24 sata.

Na području naše općine isporuka električne energije je stabilna.

Vodonapajanje se odvija normalnim tokom, kao i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

Danas pretežno sunčano vrijeme u većem dijelu zemlje. Prije podne prolazno više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno i sunčanije vrijeme, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Pri tome, hronični bolesnici trebaju biti oprezniji tokom jutarnjih i večernjih sati, obzirom da će i dalje biti vrlo hladno. Danju ugodnije, sunčanije i uz porast temperatura zraka. U centralnoj i istočnoj Bosni, probleme osjetljivim osobama može uzrokovati mjestimično izraženija naoblaka u prijepodnevnim satima. Poželjno je primjereno se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim naporima.

Prema informacijama iz BIHAMK-a, zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na poledicu na kolovozu. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na Graničnom prelazu Maljevac – Velika Kladuša  ovog  jutra saobraćaj se odvija slabim intenzitetom, bez zadržavanja i gužve.