Saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Elektronapajanje je stabilno, a Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije od 09:00 do 11:00h trafopodručja: Šiljkovača, Šiljkovača 2 i 3, Šmrekovac, Trn, Polje 1, Miral, Trn 2, Begluk 3, Ćejvani.

Vodosnabdijevanje je uredno, saznajemo iz JKP „Vodovod i kanalizacija.

Povećan je broj pacijenata koji je zatražio pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša zbog zdravstvenih problema uzrokovanih vremenskim promjenama. U izvještajnom periodu pomoć je zatražio 61 pacijent, a dva su upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu. Dežurne su bile dr. Amra Zulić i dr. Arnela Čokić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Grahovića, nije imala intervencija.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti  pretežno sunčano prije podne. Povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. Kratkotrajna slaba kiša u Bosni se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab jugoistočnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati, izraženije u poslijepodnevnim satima i tokom noći. Prvi dio dana ugodniji, uz više svježine i sunčane intervale, potom uz povećanu naoblaku i promjenu vremena. Moguće su reakcije poput malaksalosti, glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini.

 

Stanje na cestama

Pred nama je produženi praznični vikend zbog čega danas očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima. Uslovi za vožnju jutros su dobri i saobraća se bez vanrednih ograničenja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Obratite posebnu pažnju na povećan broj motociklista i biciklista, naročito u užim gradskim centrima. Motocikliste i bicikliste molimo da također poštuju sva saobraćajna pravila i da koriste zaštitnu opremu.

Na graničnim prelazima promet vozila za sada protiče uz zadržavanja od 15 do 30 minuta. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila na većini graničnih prelaza. Savjetujemo da se na vrijeme informišete o stanju na graničnim prelazima, kako bi izbjegli nepotrebna čekanja. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema dužih čekanja.