Saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedno krivično djelo i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj su povrijeđene dvije osobe s lakšim i težim tjelesnim povredama. Slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Zdravstvenu pomoć u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša u proteklom periodu potražilo je 57 pacijenata. Dežurni doktori bili su Aida Dedić i Abdullah Fazlić koji su na dalje liječenje u KB Bihać uputili jednog pacijenta.

Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

Kako jutros informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, bez problema u snabdijevanju električnom energijom, dok je Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 10:00 do 11:00 sati kupci trafopodručje GSM Jankovac,

od 12:00 do 13:00 sati kupci trafopodručje Vejinac 2

Ovog prvog dana sedmice bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog jutarnje magle. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Obratite posebno pažnju na pješake, bicikliste i korisnike električnih romobila. Na graničnim prelazima ovog jutra pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa pljuskovima i grmljavinom. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne lokalno intenzivnije padavine. U Hercegovini sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 28 stepeni.

Promjena vremena, padavine i nešto izraženiji osjet sparine, mogli bi kod hroničnih bolesnika i meteoropata dovesti do povremeno jačih tegoba i reakcija poput iscrpljenosti, promjene raspoloženja, nervoze. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, osobito u toplijem dijelu dana. Opća slika djelimično će se popraviti sa noćnim satima.