Komunikacijski tim Grada Bihaća: Saopćenje građanima i medijima nakon lažnih vijesti o otvaranju novih smještajnih kapaciteta za migrante

Kako su u javnosti svakodnevno prisutne različite špekulacije i dezinformacije o navodnom otvaranju novih smještajnih kapaciteta za migrante na području Grada Bihaća, Komunikacijski tim Grada Bihaća svojim saopštenjem želi da još jednom informiše javnost da se radi o netačnim i neprovjerenim informacijama, te da Grad Bihać ostaje pri svojim stavovima da nema otvaranja bilo kakvih novih kapaciteta za smještaj migranata.

Grad Bihać i dalje očekuje adekvatnu reakcije Vijeća ministara BiH koje je nadležano za rješavanje pitanja migranata i preuzimanje upravljanja privremenim prihvatnim centrima od strane Ministarstva sigurnosti BiH.

„U kontekstu različitih špekulacija oko formiranja novih smještajnih kapaciteta za migrante na području Grada Bihaća, želimo da informišemo javnost da ni za jednu novu lokaciju nije zatražena, niti data saglasnost. Bivša tvornica Bira također nema nikakvu saglasnost Grada, nego se koristi kao privremeno rješenje. Sad tražimo prvo da se broj migranata na toj lokaciji svede na limit koji je Operativni štab Unsko-sanskog kantona odredio, zatim da se što prije počne raditi na premještanju iste van urbanog područja“, istakao je šef Komunikacijskog tima Grada Bihaća.

Grad Bihać, od početka migrantske krize, primjenjuje humani pristup svim pitanjima u vezi migranata i izbjeglica koji su se zadesili na području grada i ostaje pri tome, a je otvoren za sve konstruktivne prijedloge i rješenja.

Komunikacijski tim Grada Bihaća dostupan je za sve upite medija i ostalih zainteresiranih u cilju pružanja tačnih informacija kada je ova problematika u pitanju.