Sapunica je napokon završila: Kantonalna direkcija za ceste počinje s radom?

Home

Sapunica je napokon završila: Kantonalna direkcija za ceste počinje s radom?


Vlada USK održala je danas redovnu sjednicu na kojoj je između ostalog usvojen Nacrt Programa javnih investicija USK za period 2018-2020.godina. Danas je razmatran i usvojen Program rada Direkcije za ceste USK. Tako će nakon pola godine  čekanja Direkcija konačno moći pokrenuti aktivnosti na održavanju regionalnih cesta, te na  njihovoj sanaciji i rekonstrukciji.

Već se uveliko kasni  sa radovima  pa je i više nego vidljivo loše stanje putnih pravaca u Kantonu, koji su u nadležnosti Direkcije za ceste.

Ukupni prihodi Direkcije  iznose  manje od 10 miliona maraka  i pored održavanja  bit će utrošen na  rekonstrukciju i sanaciju više putnih pravaca. Novost je što  bi  od naredne godine pojedine regionalne mogle biti  prekategorisane   u magistralne ceste.

Sada je najvažnije pokrenuti  aktivnosti na održavanju cesta gdje  je na pojedinim dijelovima u značajnoj mjeri  ugrožena sigurnost učesnika u saobraćaju.Nakon toga će uslijediti dodatni plan koji bi trebao precizirati investicije Direkcije u cestovnu  regionalnu mrežu. Neki od  projekata putne infrastrukture biće ponuđeni i kroz Program javnih investicija  koji ove godine po prvi put trebao biti na vrijeme dostavljen Vladi Federacije.

 

(Izvor: USN.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 06/07/2017 - 18:13

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top