Na drugoj zajedničkoj univerzitetskoj konferenciji svoj istraživački rad prezentovali i Bihaćki studenti

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću učestvovali su na Drugoj zajedničkoj univerzitetskoj konferenciji koja je, u organizaciji Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava „Civitas“ i Ambasade Sjedninjenih Američkih Država, održana u Sarajevu.

Tokom Konferencije bihaćki studenti predstavili su svoj istaživački rad o temi "Percepcija građana USK-a o migrantskoj krizi". Ideja im je bila, kako kažu, utvrditi da li je percepcija građana, po tom pitanju, u okvirima  demokratskih standarda.  

"Došli smo do zaključaka da i dalje zbog lažnih vijesti koji su mediji propagirali, pogotovo portali, da su ljudi dobivali drugačije informacije nego što je u biti sama stvarnost i da smo i dalje svi nezadovoljni sa radom državnih i lokalnih institucija zbog nedostatka koordinacije, organiziranosti i nedostatka rješenje" navodi studentica Pravnog fakulteta u Bihaću, Širin JusufHodžić. 

Do rezultata svog istraživanja, studenti Pravog fakulteta u Bihaću došli su putem online ankete a svoj stav i mišljenje iskazalo je 430 građana. Njihovim radom i zalaganjem zadovoljan je i mentor na ovom projektu prof.dr. Nevzet Veladžić.

"Imali smo ideju da vidimo da li su te precepcije u okvirima demokratskih standarda i mislim da smo u tome dobrim dijelom uspjeli. Studeni su uradili zaista jedan divan rad, odlično prezentirale na konferenciji, tako da su bili primjećeni od strane organizatora ali i od strane predstavnika ostalih javnih univerziteta" navodi prof.dr. Nevzet Veladžić.

Image

Više o svemu pogledajte u sljedećem prilogu: