Šarović već čestitao opoziciji: U Crnoj Gori se desila historijska pobjeda protiv režima

Sarovic
Predsjednik SDS-a Mirko Šarović uputio je čestitku opoziciji u Crnoj Gori odnosno prosrpskoj koaliciji “Za budućnost Crne Gore” koja trenutno s partnerima ima jedan mandat prednosti u odnosu na Đukanovićev DPS i partnere.

 

"U Crnoj Gori pobijedila je hrabrost, istina i vjera zbog čega od srca čestitam narodu i koaliciji Za budućnost Crne Gore“, ističe se u čestitci Šarovića opoziciji Crne Gore.

"Ovo je historijska pobjeda protiv režima. Ovo je pobjeda istinske demokratije i vrijednosti kojih su naši prostori žedni decenijama i zato je nemjerljiva sadašnja ali i buduća snaga ove pobjede! I zbog toga istu borbu protiv režima, kriminala i tiranije nastavljamo i u Republici Srpskoj", dodao je on.

Кampanju opozicije u Crnoj Gori proteklih mjeseci, kaže Šarović, krasili su "jedinstvo i čojstvo i zbog toga je ostvaren jedan veliki cilj - zaštita imovine Srpske pravoslavne crkve".

"Očekujem da izborni pobjednici formiraju Vladu koja će što prije čvrsto stati u odbranu svetinja u Crnoj Gori i van snage staviti sporni Zakon o slobodi vjeroispovjesti. Želim vam brzo formiranje nove Vlade Crne Gore i uspješno ostvarenje predizbornih ciljeva“, ističe se u čestitci.