Saslušana majka Koste Kecmanovića zbog sumnje da je zanemarivala dječaka

kosta
Majka dječaka koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladimir Ribnikar" M.K. saslušana je u policiji. Sumnja se da je počinila krivično djelo "zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica".

 

 

Ona je jučer dala izjavu u policiji, nakon čega će se očekuje da će za isto krivično djelo biti saslušana i pred tužiocem.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je formiralo predmet u vezi sa tragičnim događajem u osnovnoj školi "Vladimir Ribnikar" od 3. maja. 2023. godine, kada je dječak (13) lišio života deset osoba i povrijedio još četvero,, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M. K., majke maloljetnog dječaka stiču elementi krivičnog djela, zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, piše Blic.rs.

Tužilaštvo je uputilo zahtjev Policijskoj upravi za grad Beograd za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K. da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ "Vladimir Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Ranije je uhapšen i otac dječaka kojem sada prijeti zatvorska kazna do 12 godina zbog krivičnog djela "teško djelo protiv opšte opasnosti".