Saslušani policajci koji su uhapšeni zbog sumnje da su odavali informacije klanu Veljka Belivuka

.
Nakon njihovog saslušanja tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu da se prema Purkoviću odredi pritvor zbog ponavljanja krivičnog djela

 

Policajci koji su jučer uhapšeni u Beogradu, zbog sumnje da su sarađivali s kriminalnim klanom Veljka Belivuka, saslušani su danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Ovo Tužilaštvo pokrenulo je krivični postupak protiv policijskih službenika PU za Grad Beograd Aleksandra Purkovića i Nikole Vračevića zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela iz čl. 346. KZ RS i krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz člana 359 KZ.

Nakon njihovog saslušanja tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu da se prema Purkoviću odredi pritvor zbog ponavljanja krivičnog djela, opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke, a Vračeviću mjeru zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licima.

Kako je ranije saopšteno, policajci se sumnjiče da su povjerljive podatke odavali klanu Veljka Belivuka.

FOTO: MUP SRBIJE