Prvi godišnji sastanak predstavnika projektantsko-građevinskog sektora USK

Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša u svrhu jačanja partnerskih odnosa javnog i privatnog sektora organizira Prvi godišnji sastanak predstavnika projektantsko-građevinskog sektora Unsko-sanskog kantona.

Cilj sastanka je unaprijediti postojeću saradnju između ova dva sektora, na način da se u partnerstvu revidira postojeća zakonska regulativa i prostorno-planska dokumentacija, a sve sa svrhom pojednostavljenja i transparentnosti procedura kako bi se unaprijedilo poslovno okruženje, poboljšali uslovi rada, odnosno kreirao bolji ekonomski i poslovni ambijent koji treba doprinijeti unapređenju poslovanja kompanija sa područja Unsko-sanskog kantona.

Prvi godišnji sastanak predstavnika projektantsko-građevinskog sektora Unsko-sanskog kantona održat će se dana 19.12.2019. godine sa početkom u 11:00 sati u sali Skupštine Unsko-sanskog kantona. Na sastanku će biti prezentirani propisi iz oblasti prostornog uređenja i građenja, energijske efikasnosti, inovativna softverska rješenja iz oblasti projektiranja, te dio projekta koji se odnosi na Međunarodni aerodrom Bihać.

Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša ovaj sastanak organizira na prijedlog i u partnerstvu sa konzultantskom firmom „Euroing“ d.o.o. iz Bihaća, a na istom su pored predstavnika gradskih i općinskih službi za urbanizam i prostorno planiranje pozvani da učestvuju i predstavnici privatnog sektora sa područja Unsko-sanskog kantona.