Sastanak premijera Ružnića sa parlamentarcima: Djelovati u skladu sa interesima građana

Premijer Unsko-sanskog kantona, Mustafa Ružnić, pozvao je sve izabrane zvaničnike sa područja Kantona na sastanak na kojem bi predstavnici izvršne vlasti Kantona i kantonalni zastupnici u parlamentima na višim nivoima vlasti razgovarali o zajedničkom djelovanju i planiranju aktivnosti od značaja za građane ovog dijela BiH.

- "Premijer Kantona nas je pozvao na konsultativni sastanak i ja podržavam uvođenje prakse institucionalne saradnje i međusobnog informiranja o potrebama, problemima i strateškim ciljevima Unsko-sanskog kantona. U strateškim ciljevima, bez obzira na političku pripadnost, svi oni koji su izabrani od građana Unsko-sanskog kantona trebaju i djelovati u skladu sa interesima građana", kazao je Jasmin Emrić, zastupnik u u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH,

Albin Muslić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, kao i ostali zastupnici, koji su prisustvovali prvom sastanku, saglasni su da je ovakva koordinacija aktivnosti potrebna da bi se konkretiziralo djelovanje prema višim nivoima vlasti.

Dogovoreno je da će ovaj vid institucionalne saradnje postati praksa te će se sastanci održavati kvartalno.

- "Moramo zajednički djelovati, u interesu Unsko-sanskog kantona, bez obzira na političku pripadnost", kazao je zastupnik Muslić.