Sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima- može li se konačno napraviti održiva vizija razvoja u USK?

.
Sulejman Kulenović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Unsko-sanskog kantona organizovao je danas u Bihaću radni sastanak sa predstavnicima poljoprivrednih proizvođača sa područja USK.

Sastanku se pridružio i premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić koji je informisao da je Vlada Unsko-sanskog kantona već donijela odluku o odobravanju finansijskih nadoknada poljoprivrednim proizvođačima za štete u poljoprivrednoj proizvodnji u 2021. godini, u ukupnom iznosu od 1.000.000 KM a visina iznosa subvencije će iznositi 20 % od iznosa ostvarene novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz Budžeta Unsko sanskog kantona za 2021. godinu.

U prošloj godini realizovano je 4,9 miliona KM kroz poticaje poljoprivrednoj proizvodnji, a u Budžetu za 2022. planirali smo povećanje ukupnog iznosa na sedam miliona KM, kazao je ministar Kulenović u razgovoru sa poljoprivrednim proizvođačima.

Može li se konačno napraviti održiva vizija i programi strateškog razvoja poljoprivrede na našem kantonu zavisi od odluke i odgovornosti vlasti, koje bi morali pokazati da razumiju stanje u ovoj oblasti i pokazati da imaju viziju gdje trebaju dovesti njihove mjere i politike.