Bužim: Održan sastanak u cilju osnivanja krovnog udruženja frizera i kozmetičara USK

.
Pandemija koronavirusa čvršće je povezala frizere i dodatno učvrstila namjeru osnivanja asocijacije, koja je sinoć i dogovorena, a sve u cilju lakšeg rješavanja problema sa kojima se susreću...

 

BUŽIM, 14. septembra - U Bužimu su se jučer okupili vlasnici frizerskih radnji i kozmetičkih salona iz USK, s ciljem sagledavanja mogućnosti osnivanja krovnog kantonalnog udruženja. Iako je i ranije bilo sličnih pokušaja, ideja nikad nije realizovana.

 

Pandemija koronavirusa čvršće je povezala frizere i dodatno učvrstila namjeru osnivanja asocijacije, koja je sinoć i dogovorena, a sve u cilju lakšeg rješavanja problema sa kojima se susreću. Kako je tokom ovog skupa kazano zatvaranje njihovih radnji na nekoliko mjeseci dovelo je u pitanje egzistenciju kako vlasnika tako i uposlenika.

 

Danas je situacija u mnogim elementima i teža, s obzirom na ekonomske parametre koji su izostali po nastavku rada. Zato, kako smatraju, potrebno je krovno udruženje putem kojeg će moći institucionalno djelovati u pogledu borbe za bolji status i opstanak u veoma složenim okolnostima koje je proizvela pandemija koronavirusa.