Saud Terzić: I dalje smatram da je Azur izudaran, znao sam da su gospođa Durić i njen sin u igri

ć

Saud Terzić, otac mladića Azura iz Cazina, nakon podizanja optužnice protiv Aide Durić, Andya Durića i Emira Horozovića, za portal “Avaza” je izjavio da je zadovoljan da se klupko počelo odmotavati, ali da i dalje smatra da je njegov sin napadnut.

Nestručno obavljena policijska istraga
– Pročitao sam prije sat optužnicu. Znao sam otprilike da su gospođa Durić i njen sin Andy u igri. Nad svakim vještačenjem ima i nadvještačenje i sto posto sam siguran, pošto sam u toku ove godine kroz konsultaciju doktora saznao, a i ko god je vidio sliku rekao je, da ne postoji nikakav pad koji može izazvati veličinu povrede koju Azur ima. Smatram i dalje da je izudaran i da vještačenje nije odrađeno kako treba, jer u početku sam imao saznanja da su se jasno vidjeli tragovi različitih čizama na odjeći koja je izuzeta iz bolnice, tek nakon 42 dana – kazao je Saud Terzić za “Avaz” i dodao:

– Al eto dobro je da se klupko počelo odmotavati i mislim da je krenulo. Znate da sam bio žrtva svakakvih napisa, čak i da sam ja prodao dijete za određenu količinu novaca istoj toj dotičnoj osobi koja je optužena. Bitno mi je da je ova figura unutra. Jer taj dvojac, majka i sin znaju šta se sve desilo.

Saud Terzić smatra da je u optužnici izostavljena nestručno obavljena policijska istraga.

– Veoma bitne stavke su: kad je obaviješten dežurni tužilac o nesreći, kad je došao na slučaj, i zašto je taj isti dan uzeo bolovanje sa kojega se nikada nije vratio, otišao je u penziju. Svi navodi ukazuju da je policija bila upoznata sa svime šta se desilo. Konkretno tadašnji komandir PS Cazin 2 Said Ljubijankić koji je posjedovao telefon mog sina u devet sati, držao ga lično u ruci, a koji je poslije bio predmet nekog vještačenja – napominje Terzić i dodaje:

Nastavljamo dalje
– Milion nedostataka je bilo. U prvom dijelu istrage nije urađeno kako je trebalo, a to se u optužnici nigdje ne pominje. Niko od policije nije optužen. Idemo dalje. Sad mi je lakše jer sam skinuo ljagu i sumnju svojih prijatelja i građana da se nije ništa desilo.

Ovo je koliko toliko olakšanje, ali nastavit ćemo dalje jer smatram da je napadnut, ja idem do najvišeg nivoa. Uz kontaciju više vrhunskih advokata što u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, ovo je u najmanju ruku smiješno, ali nisam ništa drugo ni očekivao u ovom prvom stupnju optužnice za koju imamo milion prigovora. Nisu obuhvaćene ključne osobe iz tadašnjeg policijskog vrha, načelnik MUP-a USK Mujo Koričić i Said Ljubijankić komandir policije Cazin 2 – zaključuje Saud Terzić za “Avaz..