Savjet vozačima da poštuju upute policije: Kretanje biciklističkog memorijalnog maratona nastavljeno danas

fasf
Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta

Kretanje biciklističkog memorijalnog maratona „Bihać-Srebrenica 2022“, kao i Supermaraton „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“ nastavlja se danas na relaciji Jajce-Donji Vakuf-Travnik-Lašva-Sarajevo sjever-Olovo. 

Mole se vozači, koji će se kretati na ovoj relaciji da voze maksimalno oprezno i da poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Jedna saobraćajna traka

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (Grebnice-Bazik).

 

Granični prijelaz

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h. Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Povodom vjerskog praznika Kurban-bajrama, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine do nedjelje 10.07. do 24 sata.

Izvor: