SBB: Dodik je najveća politička hrana radikalnom Izetbegoviću

Home

SBB: Dodik je najveća politička hrana radikalnom Izetbegoviću

Savez za bolju budućnost (SBB) BiH reagirao je povodom saopćenja SDA u kojem Bakir i Sebija Izetbegović ponavljaju poznate laži o Fahrudinu Radončiću,  Saopćenje SBB-a prenosimo u cjelosti: - SBB će podržati smjenu Denisa Zvizdića, zato što ne izvršava obaveze na putu ka EU.

Primjerice, sve zemlje regije su Upitnik završile za dva mjeseca, a Zvizdić se i nakon devet mjeseci neuspješno bavi prevođenjem istog. Da je Izetbegović odgovoran lider, sam bi smijenio nekompetentni kadar. Izetbegović mnogo prigovara Radončiću za svjedočenje u Prištini, jer je tamo otkrivena uloga bošnjačke državne mafije u brojnim političkim ubistvima, kao što su Ugljen i Leutar. Izetbegovića brine Radončićeva tužba, a u svom saopćenju Izetbegović uopće ne demantira da želi "fildžan-državicu" i da Radončića pokušava da kompromitira, da bi omogućio kandidaturu svoje supruge Sebije za člana Predsjedništva BiH.

Izetbegović, ni nakon 27 godina vlast, nema ni talenta ni pameti da promijeni providnu strategiju. A to je da, one koji kritiziraju njegovu familijarnu vlast, proglašava neprijateljima cijele SDA. To mu, u slučaju SBB-a, neće poći za rukom.

Na kraju, Dodik je najveća politička hrana radikalnom Izetbegoviću. Izetbegović mu je u čuvenoj kafani „Barka“ dodao uže za spašavanje. Također, Radončić je sa mjesta ministra sigurnosti BiH smijenjen zajedničkim glasovima SNSD-a i SDA.

To politički izdajnik cjelovite BiH, Bakir Izetbegović, svjesno prešućuje i zataškava istinu ko je Dodikov pravi saveznik - piše u saopćenju SBB-a.

 

(Izvor:Avaz.ba)

Tagovi
Objavito: Tue, 08/15/2017 - 14:31

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top