SBB: Najnoviji podaci CIA-e uhvatili Izetbegovića u laži

Home

SBB: Najnoviji podaci CIA-e uhvatili Izetbegovića u laži

Nakon što je u najnovijem izvještaju CIA-a eksplicitno konstatirano da BiH ima najveću stopu nezaposlenosti mladih u svijetu, iznova postaje jasno koliko je velika Izetbegovićeva laž o 100.000 novootvorenih radnih mjesta.

Kada se uzme i podatak da su u BiH blokirani računi više od 70.000 kompanija, ali i ukupan broj ljudi koji su napustili našu zemlju, lako je zaključiti u kakvoj se situaciji Bosna i Hercegovina nalazi nakon 27 godina feudalne petofamilijarne vlasti.

SBB podsjeća javnost da su odnosi u koaliciji SDA-SBB upravo „pukli“ kada je predsjednik Radončić više puta javno upozorio da neće podržavati Izetbegovića u lažnim statistikama o tobože novootvorenim radnim mjestima, što se sada i na osnovu spomenutog izvještaja pokazuje tačnim i odgovornim odnosom prema građanima.

SBB poziva Izetbegovića, ali i njegovog trabanta Zvizdića, da pusti svoje izabrane premijere, koji su svi iz SDA, da se bave realnim problemima građana, kakvi su nezaposlenost i siromaštvo. 

Također, SBB predlaže predsjedniku SDA da preuranjenu predizbornu retoriku sijanja straha, izazivanje konflikata, pa i unutarbošnjačkih isceniranih svađa i podjela, ostavi po strani.  To ne doprinosi općem dobru, pa ni samoj SDA. .
 

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavljeno: Tue, 22/08/2017 - 14:41

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top