Scene apokalipse: Uragan Irma uništio Floridu, pojavila se i dva tornada

Home

Scene apokalipse: Uragan Irma uništio Floridu, pojavila se i dva tornada


Slike opustošene Floride obišle su svijet, gdje je najjači uragan u historiji - Irma uništio sve pred sobom. Ulice gradova su poplavljene, drva isčupana, uništeni su vodovi za struju zbog čega je više od tri miliona ljudi ostalo bez struje

Stanovništvo je upozoreno da se ne vraća još uvijek, jer postoji opasnost od bujičnih poplava koje je pohrala Irma.

Uragan je oslabio na kategoriju 2, što znači da je vjetar sada brzine 168 km/h. I dalje ovaj uragan čupa drveće i ulice pretvara u rijeke, piše CNN. Uragan Irma najprije je pogodio Florida Keys, potom otok Marco, a trenutno je pod udarom zaljev Tampa.

View image on Twitter


Prema prvim procjenama koje je napravio AccuWeather, šteta nastala uraganima Irma i Harvey mogla bi iznositi oko 290 milijardi dolara, odnosno jedan posto američkog BDP-a.

View image on Twitter

 


Nacionalni meteorološki centar izdao je nova upozorenja zbog tornada za dijelove Floride, ali i za dijelove države Georgia sve do 11 sati u ponedjeljak po lokalnom vremenu.

 

View image on Twitter

 


Kako javlja CNN, u okrugu Brevard došlo je do pojave dva tornada. Jedan tornado pojavio se u mjestu Mims, a drugi u zaljevu Palm. Iz ureda šerifa u okrugu Brevard poručili su kako upravo zbog ovakvih pojava osobe koje su evakuirane ne trebaju ići natrag u svoje domove, sve dok u potpunosti ne budu van opasnosti.

 

(Izvor: Radiosarajevo) 

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 11/09/2017 - 08:44

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top