SDA BIHAĆ: Ceste za Krajinu ili uobičajni populizam

Home

SDA BIHAĆ: Ceste za Krajinu ili uobičajni populizam


Reagiranje na saopćenje GS Bihać:

Ceste za Krajinu ili uobičajni populizam

 

GO SDA Bihać želi pozdraviti jučerašnja saopćenja GS Bihać i Senada Šepića u kojima se zdušno bore za izgradnju cesta u Krajini. Naime, u svojim saopštenjima priznaju da bi za ceste bile neophodne izmjene i dopune Zakona o akcizama.

Građani znaju da gospoda nisu podržali izmjene navedenog zakona te je potpuno jasno da su jučerašnja saopćenja, ustvari, samo populistički.

Ipak, nadamo se da će u narednom periodu pokazati političku ozbiljnost i da će uložiti napor i da će ubijediti gospodina Emrića koji dolazi iz njihove partnerske A-sda, da i on podrži izmjene i dopune pomenutog Zakona i da na takav način zajedničkim snagama napokon prekinemo blokadu cestogradnje koja je posebno pogodila Krajinu. Vrijeme će pokazati ali bojimo se da će i GS i Šepić ipak žrtvovati tu mogućnost, a sve zbog zadržavanja trenutne nefunkcionalne koalicije u gradu Bihaću, ali i sve očitijeg zajedničkog djelovanja i priprema za sljedeće izbore.

Građanski egzotični savez je okupio i lijevo i desno, i džamiju i kafanu. Gdje jedni završavaju, počinju drugi. Godina iza nas je pokazala da takva koalicija nije ništa dobro donijela gradu Bihaću i njegovim građanima.

Gospodo iz GS, Krajina i Bihać više nemaju vremena za politikanstvo, te vas pozivamo da vaše partnere nagovorite da u Parlamentima djeluju krajiški. Od ubjeđivanja da su uvijek drugi krivi, Krajišnici i Bišćani nemaju nikakve koristi.

N eventualne građevinske ambicije Vas iz GS-a i vaše prve zvijezde, gradonačelnika Fazlića, nećemo trošiti riječi. Građani Bihaća već godinu dana svjedoče o stanju lokalnih cesta za koje ste upravo Vi nadležni zajedno sa vašim partnerima. Pozivamo Vas da izađete iz kancelarija i prošetate ulicama Bihaća i sami se uvjerite o čemu govorimo. Također, pitamo Vas dokle ste došli sa projektom Aerodroma Bihać za koje Vam je obezbjeđeno dio sredstava još prije više od pola godine.

 

(Izvor: PRESS SDA Bihać)

 

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 24/09/2017 - 14:29

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top